Skip to content
Yazı Renkleri
Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa arrow Duyurular arrow YENİ GÖRÜŞMELERDEN ÜYE BİLGİLENDİRMESİ
YENİ GÖRÜŞMELERDEN ÜYE BİLGİLENDİRMESİ Yazdır



 Sayın üyelerimiz,                                                              

 

 Genel kurulda Arsamızın kat karşılığı verilmesi ve gelen teklifin genel kurula katılan tüm üyelerimizin kabulü ile Onaylanmıştı. (Gelen teklif  Ney di? Nasıl bir teklifti  diye soranlarda olabilir:   Oda şöyle  Arsamızda yapılacak konutların % 50 bizim,  % 50 sis inşaat şirketin ) durum böyle olunca

   Bizde hemen genel kurul sonrası şirketle  görüşmeye gittik. Dediki Teklifiniz genel Kurulumuzca onaylandı. Şimdi ön sözleşme ve  işin ana  maddelerini oluşturan konuları konuşalım istedik.

 Şirket yetkilisi ile uzun uzadiye konuştuk. Konuşma ve sobetlerde her şey olumlu yürüdü.

  Peki ne konuştunuz? Neler istediniz derseniz.

        Şunları konuştuk.

1-    Mevcut  imar durumuna göre orda yapılacak her türlü konutların % 50 si bizim olacak şekilde mütabık olduk.

2-    Her hissemize  1+1 şeklinde birer  daire istiyoruz dedik.

3-    Emsal değeri yükseltildiğinde; Nedir bu emsal değer? Diye sorarsanız.   TOKİ nin yapmış olduğu imara göre buranın emsal değeri  1/1  ( Birebir) 1 emsal yanı 1000 M2(metrekare)  yeriniz varsa  siz burda ancak 100M2 sini inşaat alanı olarak kullanabilirsiniz.  Diyelim ki Emsal değeri 1/1,5( Bire birbuçuk)  olsaydı  bu sefer  1000 m2 lik arsaya  150 M2 lik alana inşat yapabilirisiniz. Bu da şu demek  1/1 emsalle  100 daire yapacaksanız; 1,5 emsalle 150 daire yapabilirsiniz.

    İşte  şayet  şirket arsalarımızın emsal değerini artırısa 40 M2(metrekare) lik olan  dairelerimiz 60 M2 ye yükselecek ( Dediğimiz  metre kareler;  Net kullanım alanı olarak söylüyoruz.)

4-    Konutların teslim süresi  En çok 36 ay  İnşaata başlama süresi ise  en geç 6 ay içinde inşaata başlanması.

5-    Konutlar  üyelimiz isteği doğrultusunda PROJELENDİRİLECEK.

 Bu ne demek? Bu şu demek: Bir hisseye 1+1 daire yapılacak ya. İki hissesi olan üyemiz şayet geniş metre kareli tek daire isterse;  Yada tek hissem var. Ama farkını vererek bana düşen daireyi 90-100 m2 kareye yükseltebiliriyim dediklerinde proje buna göre yapılacak..

6-    Teknik  şartname , sözleşme ve projeler yapılırken  birer mimar ve inşaat mühendislerin olduğu bir ortamda hazırlanacak.

Bu konuştuğumuz maddeleri daha da artırabiliriz.

 Peki şimdi ne olacak.   Nasıl çalışacaksınız? Sorusu geliyor akıllara.

  Oda şöyle.  Şu ana kadar henüz bir imza atmış değiliz. Bir noter sözleşmesi yada bir teknik sözleşme yapmış değiliz. Nedeni de şu…  Biz  firmayı  iyice  araştırıyoruz. Bu projeyi  dediği şekilde sonuçlandırabiliri mi? Acaba bir yanlışlık yapıyor muyuz. Yada düşünemediğimiz bir durum var mı? diye   Adeta İnce eleyip sık dokumaya  çalışıyoruz.   Şu ana kadar Yönetim kurulu olarak  tamam getirin  imzalayalım dediğimiz  bir durumda  değiliz.   İşler dediğimiz gibi yürüyebilirde; Yürümeyebilirde .

    Mutlak olacak bir durum yok. Mutlaka  olacak  olabilmesi için; bizimde mutlak güvenmemiz gerekir. Biz daha henüz o güveni görmüş değiliz.  Güvenmediğimiz bir nokta olursa  yada iş tam imza lama durumuna geldiğinde .bizi endişelendiren bir durum olursa;  Vazgeçebilizde.  Ama şuanda öyle bir görüntü yada öyle bir durum görünmiyor.Yanı kıssaca şunu demek istiyoruz. Dereyi Görmeden Paçayı  sıvamak istemiyoruz. Süreç devam ettikçe  sizleri bilgilendirmeye ve sizin isteklerini almaya  devam edeceğiz.

  Hepinize sevgi ve saygılarımızla.

                                                             Yönetim Kurulu adına

                                                                 Beyhan Demirkuş

                                                                   Yönt.Krl.Bşkn.

 

 

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile